کاربرد های اسید سولفوریک چیست ؟

کاربرد سولفوریک اسید

اسید سولفوریک چیست ؟

اسید سولفوریک چیست ؟ کاربرد اسید سولفوریک در صنعت چیست ؟ اسید سولفوریک در گذشته نام آن جوهر گوگرد بوده است. این اسید بسیار قوی بوده و با هر درصدی در آب حل می‌شود. فرمول شیمیایی آن H2SO4 است وپی اچ (pH) این اسید ۰٫۵ می‌باشد. مولکول‌های قطبی دراین اسید با یک‌دیگر پیوند هیدروژنی برقرار می کنند.h2so4 جز خورنده های قوی به شمار می رود.

اسید سولوفوریک بخش زیادی از باران های اسیدی را تشکیل می دهد و قطرات باران با آلاینده های موجود در هوا واکنش داده و تولید اسید می کند.این اسید مایعی است با نقطه جوش بالا است که جز مایع های ویسکوز (دارای گران‌روی زیاد) محسوب می‌شود. همین شرایط مولکولی باعث می‌شوند که اسید سولفوریک به خوبی در آب حل شود و محلول‌های اسیدی مختلف تولید کند.

این ماده می تواند خطرناک باشد چون با فلزات واکنش می دهد و هر چه قدر دمای آن بالاتر رود مقدار این واکنش بیشتر خواهد شد. البته باید توجه کنید که بر روی جیوه و سرب تاثیری ندارد. نام های دیگر این اسید، اسید ماتلینگ یا روغن ویتریول نیز می باشد.اسید ماتلینگ یا همان اسید سولفوریک در غلظت های بالاتر، به عنوان یک عامل اکسید کننده و خشک کننده عمل می کند. بی بو ، بدون رنگ بودن و محلول در آب شدن از ویژگی های بارز این اسید می باشد .

کاربرد اسید سولفوریک

کاربرد اسید سولفوریک چیست ؟

مطالعه بیشتر : مواد شیمیایی مرک آلمان (MERCK) چیست

کاربردهای اسید سولفوریک

همانطور که در بالاتر ذکر شد اسید سولفوریک یک اسید دیپروتیک قوی ، خورنده ، چسبناک ، رطوبت ساز ، محلول در آب است. خاصیت دی هیدرات / اکسیداسیون در غلظت های بالا ، گریدهای مختلف معرف ، در ساخت مواد شیمیایی ، فرآوری مواد معدنی ، تصفیه روغن ، تولید دارو و… کاربرد دارد .در واقع ، تولید سولفوریک اسید یک کشور شاخص خوبی برای مقایسه قدرت صنعتی آن است.

تولید جهانی در سال 2004 حدود 180 میلیون تن بود ، با توزیع جغرافیایی زیر: آسیا 35٪ ، آمریکای شمالی (از جمله مکزیک) 24٪ ، آفریقا 11٪ ، اروپای غربی 10٪ ، اروپای شرقی و روسیه 10٪ ، استرالیا و اقیانوسیه 7٪ ، آمریکای جنوبی 7٪.بیشتر این مقدار حدود (60٪) برای تولید کودها ، به ویژه سوپرفسفاتها ، فسفات آمونیوم و آمونیوم پرسولفات مصرف می شود.

حدود 20٪ در صنایع شیمیایی برای تولید مواد شوینده ، رزین های مصنوعی ، مواد رنگی ، دارویی ، کاتالیزورهای نفتی ، حشره کش ها و ضد یخ و همچنین در فرآیندهای مختلف مانند اسیدی شدن چاه های روغن ، کاهش آلومینیوم ، اندازه کاغذ و تصفیه آب استفاده می شود. حدود 6٪ موارد استفاده مربوط به رنگدانه ها است و شامل رنگ ، لعاب ، جوهر چاپ ، پارچه های پوشیده شده و کاغذ است .

از این ماده در تصفیه نفت برای شستشوی ناخالصی های بنزین و سایر محصولات پالایشگاهی استفاده می شود. H2SO4 در فرآوری فلزات ، به عنوان مثال ، در تمیز کردن آهن و فولاد قبل از آبکاری آنها با قلع یا روی ، استفاده می شود.یکی دیگر از کاربردهای مهم H2SO4 ، تولید سولفات آلومینیوم است که به آن آلوم سازنده کاغذ نیز گفته می شود. سولفات آمونیوم ، یک کود مهم ازته ، معمولاً به عنوان محصول جانبی از گیاهان کک سازی تأمین کننده کارخانه های تولید آهن و فولاد تولید می شود.

بیشتر بخوانید : برای مشاهده و کسب اطلاعات بیشتر از محصولات تجهیزات آزمایشگاهی فانک ژربر به قسمت تجهیزات آزمایشگاهی وب سایت مرک ایران مراجعه کنید.

مشخصات فیزیکی اسید سولفوریک

سولفوریک اسید مایعی شفاف، بی رنگ و روغنی است.

نقطه ذوب: ۱۰.۳۵ درجه سانتی گراد نقطه جوش: ۳۱۵-۳۳۸ درجه سانتی گراد
چگالی بخار: ۳.۴ وزن مخصوص: ۱.۸۴.
مطالعه بیشتر :  برای کسب اطلاعات از سولفات مس کلیک کنید
میزان سازگاری مواد شیمیایی با ظروف شیشه ای چگونه است؟
ظروف شیشه ای از ویژگی‌ های مثبت متفاوتی برخوردارند مانند عدم وجود سوراخ های ریز در آنها و عدم تاثیر پذیری شیمیایی ولی یکی از بزرگترین معایب آنها در این مورد خلاصه می شود که آنها به راحتی می شکنند. شکستگی این دسته از ظروف نه تنها باعث می‌شود تا قطعات ریز شیشه ‌ای برنده در محیط پخش شوند بلکه مواد خطرناک درون آنها نیز کاملاً در محیط منتشر خواهند شد و خطراتی را برای محیط اطراف و انسان ها به وجود خواهد آورد.
با توجه به مطالب عنوان شده نمی‌توان تمامی باز ها و اسید ها را در ظروف شیشه ای نگهداری کرد و در واقع این بدین معنی است که تنوع مواد شیشه ای بسیار کم است. هیدروفلوئوریک اسید می تواند از شیشه عبور کند و شامل المان ‌های فلوئورین می‌شود که در نهایت در جدایی اتم های اکسیژن از پیوند موجود موثر خواهد بود. اما به طور کلی می ‌توان لوریک اسید هیدروفلوئوریک اسید را در ظروف ساخته شده از پلی اتیلن، پلی متیل پنتن و تفلون ذخیره سازی کرد و این بدین معنا نیست که پلاستیک ها می توانند گزینه های بسیار ایده آلی برای انتقال و حمل و نقل مواد شیمیایی با چنین ویژگی هایی باشند.

پیشنهاد : مرک ایران ( پارسیان صنعت )عرضه کننده انواع مواد شیمیایی شارلو ، مرک آلمان ، CDH هند در ایران می باشد . برای خرید انواع محصولات آزمایشگاهی با بهترین قیمت تماس بگیرید.

دیدگاهی موجود نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *