ترازوی آزمایشگاهی ترازویی با دقت بالا است که حجم ماده ها و اجسام را اندازه گیری می کند. این ترازو از ضروری ترین تجهیزات و دستگاه های مهم در آزمایشگاه می باشد. این محصول محفظه ای توزین دارد تا در هنگام وزن کردن، هوایی که در اطراف ترازو است، خللی در توزین ایجاد نکند.
تراوزی آزمایشگاهی
تراوزی آزمایشگاهی به علت دقت بالایی که دارد با 0.00001 گرم نیاز به فضایی بدون وارد شدن و تاثیرات هوا برابر است . این محصول دارای تنوع وسیعی است ولی ترازو های دیجیتالی مدلی هستند که پیشرفته تر از مابقی محصولات هستند. ترازو های آزمایشگاهی که دیجیتال هستند، ارزش بیشتری دارند و برای توزین مواد گران بهایی که خیلی ریز و میکروسکوپی هستند استفاده می شود. به طور کلی برای ترکیب شدن با موادهایی توزین شده و به اندازه های مد نظر با همدیگر ترکیب می شوند. اینجور ترکیبات با جان انسان مرتبط است و دقت داشتن در این خصوص فاکتوری مهم محسوب می شود.
کارایی ترازوی آزمایشگاهی
تفاوت هایی کلی در بنیاد کار، طراحی و هدف هایی برای اندازه گیری در ترازو ها وجود دارد. تراوزی آزمایشگاهی به دو دسته مهم تقسیم می شوند که شامل ترازو های مکانیکی و الکترونیکی هستند. به صورت کلی از ترازو آزمایشگاهی برای قسمتی از کار های کنترل کیفی ابزار آلاتی مثل پیپت ها، تهیه شدن مخلوطی از ترکیب هایی با نسبت هایی که از قبل معین نشده و تعیین غلظت یا حجم استفاده می شود.
مجموعه پارسیان صنعت فعال در زمینهی تأمين موادشیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی برندهای مطرح جهان نظیر مرک ، شارلوو …. است. شما عزیزان می توانید انواع مواد شیمیایی یا تجهیزات آزمایشگاهی را با برند های معتبر از مجموعه پارسیان صنعت (مرک ایران) مانند مواد شیمیایی مرک آلمان خریداری نمایید. برای دریافت مشاوره ی تخصصی رایگان یا اطلاع از نحوه ی خرید مواد شیمیایی و استعلام قیمت با یکی از شماره های درج شده در زیر تماس بگیرید.
انواع مدل ترازو آزمایشگاهی
انواع تراوزی آزمایشگاهی شامل آنالیتیکال، دو کفه ای، یک کفه ای، رطوبتی، پرتابل و قراردادی است که در ادامه به بررسی هرکدام از آن ها و معرفی کاربرد هریک خواهیم پرداخت .
- ترازوی آنالیتیکال : برای اندازه گرفتن قابل قبول و همین طور دقیق وزن هایی مورد استفاده می باشد. در تعیین آن باید نکاتی مانند مقاومت، هزینه و طیف های اندازه گیری را مد نظر قرار داد. طیف های اندازه گیری در این ترازو شامل میکروگرم تا میلی گرم است. در تعیین ابعاد این مدل باید حالت های روی میزی آن را در نظر گرفت .
- ترازوی دو کفه ای : بیشتر برای توزین هایی که مقایسه ای هستند کاربرد دارد. یک کفه ای آویزان دارد که در دو انتهای آن واقع شده است. به این خاطر به آن دو کفه ای می گویند.
- ترازوی یک کفه ای : برای اندازه گرفتن وزن ها استفاده می شود. مثل ترازو هایی که معمولی و فنر دار هستند و ترازو های الکتریکی پیشرفته که یک کفه دارند و می توان برای توزین های مستقیم و مقایسه ای از آن ها بهره برد.
- ترازوی رطوبتی : محتوا هایی که رطوبت دارند و دارای وزن خشک هستند معرف های متفاوتی را به صورت دقیق آنالیز می کند. طبق معمول در آزمایشگاه هایی که صنعتی و شیمی هستند کاربرد دارد.
- ترازوی پرتابل : این ترازو وزن هایی که خشک هستند را با دقت و خوانایی بالایی اندازه می گیرد. این محصول کوچک و جمع و جور است.
شرایط نگهداری از ترازوی آزمایشگاهی
ترازوی آزمایشگاهی باید روی میز هایی قرار بگیرد که لرزش ندارند و همین طور در برخی موارد، محفظه هایی شیشه ای دارند برای ترازو هایی که خیلی حساس هستند. نگهداری از ترازو در آزمایشگاه مستلزم این است که یک تعداد وزنه ای که دقیق و آزمایشگاهی هستند در لول های بالا و به جهت کالیبراسیون و تنظیم کردن دقیق ترازو ها، از ملزومات ضروری به جهت حفظ درست ترازو می باشد. لازم به توضیح است که ترازو نباید در اطراف پنجره قرار بگیرد.
همین طور نباید در مکان هایی که اشعه آفتاب وجود دارد آن را قرار داد، زیرا گرما باعث می شود که دقت آنها در زمان اندازه گیری کم شود. از گذاشتن ترازو در مکان هایی که در معرض ریختن یا پاشیدن آب بر روی آن است خودداری کنید. برای نشان دادن وزن دقیق مواد بهتر این است که ترازو را در تایمی حدود پانزده دقیقه روشن کرد تا به اصطلاح لودسل آن گرم شود و بعد از آن اندازه گیری آن را شروع کرد.
بیشتر بخوانید : برای کسب اطلاعات بیشتر از مواد شیمیایی سی دی اچ هند کلیک کنید.
نحوه کار کردن با ترازوی آزمایشگاهی
ترازوی آزمایشگاهی دیجیتالی از وسایل آزمایشگاهی بسیار دقیق است که قبل از کار کردن با آن باید نحوه کار با آن را یاد گرفت که مراحل آن عبارتند از:
- اول لازم است که برای اندازه گیری آن، یک مدتی نمونه را در فضایی قرار دهید تا دمای آن با دمایی که در محیط وجود دارد یکسان شود. زیرا در صورت سرد بودن یا گرم بودن نمونه ، به علت به وجود آمدن جریان هوا، توزین به خوبی انجام نمی شود.
- بعد از آن برای استارت اندازه گیری، ترزو را روشن کرده و زمانی که علامتstable نمایان شد، ظرف ایده آل توزین را روی ترازو قرار دهید.
- سپس با فشار آوردن بر روی دکمه zero یاtare ترازو را درحالت صفر قرار دهید.
- بعد از آن مواد مورد نظر باید به میزان کافی داخل ظرف توزین ریخته شود.
- ذکر این نکته لازم است که برای اندازه گرفتن می توانید از روش هایی که اختلاف جرمی هستند استفاده کنید.
- بر اساس این روش ها اول باید حجم ظرف و بعد از آن حجم ظرفی که همراه با نمونه است را اندازه گیری کنید. از اختلافی که بین این دو عدد است می توانید حجم نمونه را ارزیابی کنید.
- برای این عملیات در ابتدا با فشار آوردن بر روی دکمه tare ترازو را در حالت صفر قرار دهید. بعد از آن با گذاشتن ظرف توزین و ظاهر شدن stable جرم های نمونه مد نظر را اندازه گیری کنید.
پیشنهاد : برای کسب اطلاعات مواد شیمیایی شارلو کلیک کنید.
موارد مهم استفاده از ترازوی آزمایشگاهی
- ترازو را بر روی سطح میز توزین آزمایشگاهی بگذارید.
- در هنگام اندزه گیری ترازو را به میز تکیه ندهید.
- استفاده کردن از محفظه توزین برای به کار گیری توزین های دقیق.
- کاربرد ظرف های آزمایشگاهی که شیشه ای هستند و دارای کاغذ های مخصوص و درست به جهت توزین ماده های شیمیایی آزمایشگاهی.
- استفاده نکردن از ظرف های پلاستیکی برای روند توزین.
- عدم توزرین و اندازه گرفتن نمونه هایی که با حجمی بیش از سقف تحمل ترازوی آزمایشگاهی است.
- لرزش ترازو نیز از نکات دیگری است باعث می شود کالیبراسیون ترازو از بین برود.
- نگه نداشتن ترازو در برابر نور خورشید، کولر و پنکه.
- برای شستن و تمیز کردن ترازو و وزنه های مورد نظر، از آب، محلول های آب و اتانول استفاده کنید.
- در آخر اگر از ترازو استفاده نمی کنید بهتر است برای جلوگیری از گرد و غبار بر روی آن، روی آن روکش های پلاستیکی بکشید.
خرید ترازوی آزمایشگاهی
هنگام خرید و انتخاب ترازوی آزمایشگاهی بهتر است حساسیت زیادی به خرج دهید زیرا در ازمایشگاه حساسیت و ظرافت زیادی قرار دارد. در این حرفه میزان وزن در ترکیبات خیلی مهم است و هر نوع اشتباه و خطایی در این زمینه باعث می شود نتیجه های فاجعه بار و بدون جبرانی به وجود بیاید. برای خرید این محصول بهتر است این موارد را اهمیت دهید:
- نهایت توجه و حساسیت
- مرکز فروش معتبر
- فروشنده فعال
- کیفیت محصول
سوالات متداول
1_ ترازوی آزمایشگاهی چه کارایی دارد؟ این ترازو دیجیتالی است و دقت بالایی در وزن مواد و اجسام دارد.
2_ ترازوی ازمایشگاهی توزین چه موادی را بر عهده دارد؟ توزین مواد ارزشمندی که خیلی ریز و میکروسکوپی هستند.
3_ انواع ترازوهای آزمایشگاهی را نام ببرید؟ آنالیتیکال، دو کفه ای، یک کفه ای، رطوبتی، پرتابل و قراردادی.
دیدگاهی موجود نیست